De testimonials van onze cliënten

‘’Hekman & Kosters, Alleen maar lof! Altijd last van de rug, maar dankzij Hekman & Kosters heb ik na 3 behandelingen geen rugklachten meer.

Heren,

Ontzettend bedankt voor jullie geweldige behandeling!’’

A. Dooren

Aspecifieke pijnklachten, ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

‘’Twee jaar geleden ben ik van achteren aangereden in mijn auto. In eerste instantie leek het allemaal wel mee te vallen, ik had wat pijn in mijn nek en een stijf gevoel in mijn schouders en rug en dacht dat gaat vanzelf wel over. Het ging alleen niet over en na verloop van tijd werden de klachten alsmaar erger. Ik kreeg steeds meer pijn in mijn nek en schouders, hoofdpijn en ook last van tintelingen en verdoofd gevoel in mijn armen en handen. Mijn rug ging ook steeds meer zeer doen en soms straalde dat uit naar mijn benen. Uiteindelijk moest ik stoppen met werken en op een gegeven moment ging de verzekeraar ook ineens moeilijk doen over van alles en nog wat. Ik regelde alles zelf en werd er doodmoe van. Achteraf had ik beter meteen na het ongeluk advies kunnen inwinnen over de mogelijke financiële, juridische en gezondheidsgevolgen want dat heb ik erg onderschat.

Voor de pijnklachten heb ik van alles geprobeerd, fysio, dry needling, oefentherapie maar niks hielp. Op een gegeven moment werd er gezegd dat het waarschijnlijk “tussen de oren zat ” en heb ik psychotherapie gehad en een soort van fitness om “mijn belastbaarheid te verhogen”. Maar de pijnklachten gingen niet weg!

Pas na lange tijd kwam ik terecht bij Hekman & Kosters. Een specialist in het behandelen van pijnklachten na een ongeval. Hun behandeling heeft mij heel veel gebracht want ik heb nauwelijks nog pijn en met een aangeleerde oefening kan ik die steeds makkelijk en snel weer weg krijgen. Zij hebben mij ook geholpen met het vinden van een advocaat die voor mij uiteindelijk een goede schadevergoeding hebben geregeld. Ook heb ik alle gemaakte kosten terug gekregen. Bij Hekman & Kosters had ik een fijn centraal aanspreekpunt, zij regelden vrijwel alles voor mij en hadden nauw contact met mijn advocaat. Zo hoefde ik zelf niet meer zoveel te doen behalve mij te richten op mijn herstel. Ik kan het iedereen aanraden!’’

L. van Rijn

Pijnklachten na een ongeval, ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Ongeveer 8 jaar geleden had ik mijn eerste migraine aanval en dit was een aardige schok voor mij.

Hoofdpijn en vlekken voor mijn ogen weerhielden mij ervan om een groot gedeelte van mijn dagelijkse werk uit te voeren en sommige aanvallen had ik ook last van het verlies van mijn spraak en motorfuncties.
Dit bleef over de jaren steeds meer voorkomen tot op het punt dat ik het meerdere keren per maand kon verwachten en als het gebeurde was ik vaak de hele dag inactief zelf werd mij altijd gezegd door vrienden en familie dat dit iets is wat niet te voorkomen was en dat ik het maar moet afwachten in een donkere kamer met 2 paracetamol.

Na jaren dit zo te hebben gedaan ten kosten van werkuren, schooldagen en activiteiten met mijn familie en vrienden hoorde ik uiteindelijk van mijn zus die al in een proeftraject van Hekman en Koster zat dat dit haar had geholpen met haar migraine aanvallen. Zo had ik ook een afspraak geregeld. Al snel na 2 of 3 behandelingen voelde ik al direct verandering. Mijn schouders en nek waren een stuk minder strak en mijn migraine aanvallen waren verminderd beide in duur en aantal. Nu na minder dan 10 behandelingen zijn mijn migraine aanvallen bijna verdwenen en de duur van de aanvallen verminderd naar 30 to 45 minuten max.

Door de behandelingen en het traject dat ik mocht volgen is mijn levenskwaliteit echt stukken verbeterd en hoef ik niet meer bang te zijn elke keer als ik wat leuks wil doen of naar werk ga. Echt een super fijne manier van doen en laten, van het plannen en regelen van de behandelingen tot de nazorg en vriendelijkheid. Er werd echt naar me geluisterd en mijn vragen werden op een begrijpelijke manier beantwoord.

Aan iedereen die hulp zoekt met soortgelijke klachten raad ik echt aan om aan te kloppen bij Hekman en Koster, je zult er geen spijt van hebben.

A. Lucassen

Migraine, ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

”Sinds mijn 14e bijna dagelijkse hoofdpijn als aanloop op gemiddeld 1 zware migraine aanval in de week. Eigenlijk al van alles geprobeerd, meerdere cocktails medicatie, oefentherapie, manuele therapie, uitstapjes naar de neuroloog, etc. Het hielp een beetje, maar de klachten en aanvallen waren nooit weg. Via mijn zwager kwam ik in contact met Hekman & Kosters. Heel eerlijk had ik hier niet veel van verwacht, aangezien ik al van alles geprobeerd had en me erbij neergelegd had dat dit het zou zijn en ik hiermee moest leren leven.

Maar het tegendeel gebeurde. Na de 1e behandeling kreeg ik een gigantische migraine aanval, maar de dagen erna had ik geen hoofdpijn. Meerdere behandelingen volgenden en ik zat te wachten tot mijn volgende migraineaanval. We zijn ondertussen meer dan een jaar verder en ik wacht nog steeds. Het begint eindelijk een beetje te wennen dat mijn leven niet meer gedomineerd wordt door hoofdpijn en migraine.

Zodra ik merk dat ik hoofdpijn krijg, kan ik door middel van de simpele oefeningen die ik geleerd heb, meteen zorgen voor ontspanning, waardoor de hoofdpijn niet doorzet. Het heeft mijn leven veranderd! Ik kan het dan ook alleen maar iedereen aanraden, ook al heb je voor je gevoel alles geprobeerd, geef dit een kans! Het is het waard!”

– 12 maanden later –

”Niet verwacht, maar voor het eerst sinds ik migraine heb is mijn medicatie over datum! Hoe bijzonder, nu meer dan een jaar Migrainevrij!🥰

A. Heimink

Migraine, ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

”Had vanaf mijn 16de migraine, ben nu 59.

Van alles gedaan en geprobeerd om van de migraine af te komen.

Niets hielp.

Tot ik een artikel van Hekman en kosters in de krant zag.

Na een intensieve behandeling en oefeningen voor thuis ben ik eindelijk verlost van die migraines.”

N. Brouwer

Migraine, ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

”Hoofdpijn en migraine zijn voor mij helaas al zolang ik me kan herinneren een onderdeel van mijn leven. In periodes heb ik meer of minder vaak aanvallen, voor zover ik dacht beïnvloed door stress, overprikkeling en/of slaaptekort. Echter heb ik ook aanvallen wanneer ik “alles goed doe”: weinig of geen stress, rust, voldoende slaap. Migraine was daardoor ongrijpbaar voor mij en ik werd er wanhopig van. Net als het goed leek te gaan en ik dacht dat ik het antwoord had gevonden, kwam de volgende aanval. Er was geen touw aan vast te knopen.

Al op mijn twaalfde had ik een hoofdpijndagboek wat ik bij hield, wat ik periodiek weer oppakte, zonder ooit een duidelijk patroon te kunnen ontdekken. Ik kreeg een triptaan voorgeschreven en veel later een bètablokker om hopelijk aanvallen te voorkomen. De triptaan hielp maar af en toe en de bètablokker leek wel te zorgen voor iets minder aanvallen, maar nog steeds had ik ze vaak. Ik slikte magnesium, wat wel een beetje leek te helpen tegen de ernst van de aanvallen, maar niet de frequentie.

Een familielid stuurde me een artikel van Hekman en Kosters door. Hij had zelf een positieve ervaring gehad met hen en dat overtuigde me om het te proberen.

De behandelingen waren intensief maar heel waardevol. Er werd goed naar me geluisterd en ik leerde om beter mijn lichaam aan te voelen. Veel spanning die ik blijkbaar in mijn lichaam had merkte ik zelf helemaal niet op, tot het al te laat was. Tijdens de behandeling kreeg ik oefeningen aangeleerd om die spanning weg te laten vloeien. Het was een zoektocht van beide kanten, ieder lichaam en iedere migraine is blijkbaar anders. Daar was veel tijd en aandacht voor, waar ik heel dankbaar voor ben. Als migrainepatiënt heb ik helaas de ervaring gehad dat je klachten vaak niet serieus genomen worden of dat er “nou eenmaal niet veel aan te doen is”. Hekman en Kosters accepteren dit niet en gaan echt uitgebreid op zoek naar de oorzaak van je klachten. Dit was ontzettend fijn, ik voelde me serieus genomen en de ernst van mijn klacht werd erkend.

Hoewel ik denk dat ik nooit 100% van mijn hoofdpijn en migraine af zal komen, heb ik dankzij Hekman en Kosters handvatten gekregen om aanvallen te voorkomen. Ik had nooit verwacht dat er zulke duidelijke fysieke symptomen gepaard zouden gaan met mijn migraines, symptomen waar ik daadwerkelijk wat aan kan doen. Het heeft mijn ogen geopend.

Ik ben Hekman en Kosters ontzettend dankbaar voor de behandelingen en de grip die ik daardoor heb gekregen op mijn leven. Ik ben ook zelf mijn klacht meer gaan erkennen en ben me bewuster geworden van mijn eigen lichaam en grenzen. Ik raad iedereen met migraine aan om deze behandeling een kans te geven. Wie weet vind je eindelijk het antwoord!”

– 14 maanden later –

”Het is inmiddels al meer dan een jaar geleden dat ik in behandeling was bij Hekman & Kosters, en ik ben ontzettend dankbaar te kunnen zeggen dat ik nog steeds geen ernstige aanvallen meer heb gehad.
Helemaal zal migraine nooit over gaan, maar omdat ik nu veel beter ben in de signalen herkennen én weet wat ik dan kan doen, heb ik zelden meer aanvallen.
Hopelijk blijft het zo in de toekomst, maar ik kan in ieder geval met zekerheid zeggen dat het nu al meer dan een jaar goed blijft gaan.”

E. Hoogenraad

Migraine, ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

”Na dagelijks hoofdpijn en migraine te hebben gehad al 25 jaar ben ik eindelijk van mijn hoofdpijn/migraine af. Het is haast niet te geloven maar toch waar.

Mijn huisarts gaf mijn migrainepillen die na een half uur ging werken waar ik heel moe van werd. Het was een vreselijke tijd en ik was altijd bang dat ik mijn pillen zou vergeten mocht ik dan een aanval krijgen dan was ik totaal uitgeschakeld. Wij hebben een schildersbedrijf met de familie en we hebben altijd wel wat te doen.

Mijn dochter is op internet gaan zoeken of er toch nog iets gevonden kon worden om het leven wat meer leefbaar te maken en dat is gelukt. Ze kwam bij Hekman en Kosters.

Mam je moet dit eens gaan proberen. Zo gezegd zo gedaan. Na de intake ondervond ik al verbetering en na 1 behandeling was ik van mijn hoofdpijn af. Wie had dit kunnen geloven, ik niet in ieder geval.

Ik ben zo blij dat ik toch naar deze therapeut ben gegaan. Ik raad iedereen aan met migraine om dit te doen.”

I. van Muijden

Migraine, ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

”Bij jullie in behandeling geweest nadat ik met Giacomo in gesprek kwam bij de Java toren (waar jullie toen gevestigd waren).
Toen vroeg ik aan Giacomo of die nek en hoofdpijn waar ik last van had misschien migraine zou kunnen zijn, had namelijk al jaren last van hoofdpijn en dan voornamelijk links en achter mijn linkeroog.

Uiteindelijk een intake gesprek gehad en daarna een traject gestart met 5 á 10 behandelingen en moet zeggen tot nu toe geen last meer van hoofdpijn 👍na jaren last te hebben gehad bij fysio gelopen en manuele therapie en noem maar op welke behandeling ik niet heb geprobeerd. Dit was dus ook voor mij zoiets van ik probeer het wel en ook dit zal niet werken(dacht ik) maar ik kan het iedereen aanraden.

Super blij mee dat ik dus echt na jaren eindelijk van die vervelende nare hoofdpijn af ben.

Giacomo en Vincent super bedankt en raad het iedereen aan die klachten heeft.”

M. Velthuizen

Migraine, ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

”Twee jaar na mijn auto ongeluk ben ik bij Hekman & Kosters in behandeling gekomen. Voordat ik hier kwam heb ik 2 jaar lang fysiotherapie gehad en maandelijks door een manueel therapeut gezien en behandeld, dit zorgde ervoor dat ik even van de pijn verlost was maar het kwam altijd weer terug. Toen ik hier kwam had ik eindelijk het gevoel dat mijn klachten begrepen werden en werd het ook duidelijk dat het niet allemaal ‘tussen mijn oren zat’, zoals ik vaker gehoord heb.

De afgelopen jaren ging het op veel vlakken minder, zo ben ik weer een opleiding gaan doen richting de kant van begeleiden omdat de zorg veel te zwaar werd. De behandelingen zijn echt positief uitgepakt, mijn klachten zijn zo goed als weg en de klachten die er nog zijn kan ik zo goed als onder controle houden met oefeningen die ik meegekregen heb.

Mocht je soortgelijke klachten hebben zou ik zeggen, geef Hekman & Kosters een kans en je zal positief verrast worden!”

E. Boertje

Pijnklachten na een ongeval, ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

”Voor de behandelingen had ik zeker iedere twee weken wel een migraineaanval, wat mij ook zeker belemmerde in het dagelijks leven. Na de 6e behandeling heb ik vrij wel geen migraine aanvallen meer gehad. De behandelingen waren voor mij dan ook boven verwachting goed. Ik kreeg ook oefeningen die ik thuis mocht gaan doen, om zo de migraine (preventief) voor te zijn. De communicatie onderling verliep ook heel goed, er werd dan ook echt naar mij en mijn pijn geluisterd. De manier van behandelingen vond ik heel prettig, door de bepaalde oefeningen die ik moest doen, kon ik precies aangeven waar mijn pijn zat en op basis daarvan werd er verder gekeken.

Ik zou de behandelingen een ander dan ook zeker aanraden!”

– 14 maanden later –

”Het is voor mij nu al 14 maanden geleden dat ik de laatste behandeling heb gehad bij Hekman & Kosters. En tot op de dag van vandaag heb ik geen migraine meer gehad. Ook voor de langer termijn zijn de behandelingen effectief, ik ben nog steeds tevreden!”

T. Jaarsma

Migraine, ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

”Al meer dan 15 jaar heb ik last gehad van migraineaanvallen van 1 of meerdere dagen. Nadat ik in 2012 een burn out heb gehad heb ik daarnaast ook heel veel andere hoofdpijnklachten erbij gekregen. Tot ik op een gegeven moment elke dag hoofdpijn en zeker 2x per maand migraine had. Uiteindelijk heb ik via de huisarts een doorverwijzing gekregen voor de hoofdpijnpoli bij het zgt. Via de neuroloog kreeg ik medicatie die zeker heeft geholpen, maar steeds maar voor een bepaalde tijd. Mijn hoofdpijn kwam voornamelijk uit hoge spierspanning in de nek en rug maar een oorzaak werd niet gezocht.

Bijna alle therapieën die er zijn om spierspanning en/of hoofdpijn te verminderen heb ik geprobeerd. Niets hielp afdoende en ik was best wel ten einde raad tot mijn vader het krantenartikel van Hekman en Kosters zag in de lokale krant.

Sinds afgelopen mei (2021) ben ik proefpersoon voor de therapie van Hekman & Kosters en ik heb op dit moment al meer dan een maand geen migraineaanval meer gehad, ook de dagelijkse hoofdpijn is met zeker 70% afgenomen en ik heb bijna geen last meer van een hoge spierspanning in de schouders/nek. Intussen heb ik zelfs de medicatie afgebouwd!

Ik ben heel blij en dankbaar dat deze therapie op mijn pad is gekomen en had niet verwacht dat deze resultaten behaald konden worden. Ik mag nog steeds hopen op nog meer verbetering waarbij ik helemaal van de hoofdpijnklachten af kom, maar ben op dit moment al heel blij en dankbaar voor het behaalde resultaat.

Wat mij ook heel erg positief verrast heeft is de aandacht voor het hele plaatje, er werden vragen gesteld, ik kon mijn verhaal kwijt en er wordt echt naar een oorzaak gezocht. Ik hoop dat deze therapie veel bekendheid krijgt en ook via huisartsen en arbodiensten onder de aandacht wordt gebracht bij patiënten want veel mensen leggen zich er maar bij neer dat er toch niks aangedaan kan worden….

Daarom mijn advies om als u dit leest, en u uw eigen situatie hierin herkent, zeker een afspraak te maken. Met de resultaten die behaald worden zou ik het zeker een kans geven!”

R. ten Hove

Migraine, ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

”Al zolang ik mij kan herinneren heb ik een hele hoge spierspanning in mijn nek en schouders. Als gevolg hiervan had ik vaak hoofdpijn en tintelingen in mijn armen en vingers. Ik kon ’s nachts niet op mijn zij liggen en zelfs bij het ‘bankhangen’ kreeg ik dove armen en vingers als ik niet helemaal rechtop zat. Jarenlang ben ik behandeld door fysiotherapeuten en masseurs tot homeopaten en podotherapeuten aan toe die met een scala aan technieken en instrumenten als dry-needling, deep tissue massages, oefeningen en middeltjes poogden de symptomen te verlichten.

De verlichting was echter vaak van korte duur en een duurzame oplossing leek niet mogelijk te zijn. In 2021 kwam ik terecht bij Hekman & Kosters, die aangaven met een innovatieve techniek aspecifieke pijnklachten te kunnen behandelen. Ik startte mijn traject hier met het invullen van een uitgebreide vragenlijst en in een intakegesprek werden alle aspecten van mijn pijnklachten belicht en uitgevraagd. Alleen deze benadering zorgde er al voor dat ik met een veilig en vertrouwd gevoel het traject inging.

Al na 2 à 3 behandelingen merkte ik een verschil in mijn nek en schouders, mijn mobiliteit werd beter en de aangedane gebieden soepeler en beweegbaarder. Ook kwam de hoofdpijn/migraine minder vaak op en kon ik beter zitten en liggen zonder pijn en tintelingen. Dit effect werd na elke behandeling beter voelbaar.

Verder werd ik niet alleen fysiek behandeld, ik kreeg tijdens de sessies namelijk ook kleine lesjes in anatomie en uitgebreide uitleg over hoe de spierstructuren in elkaar zitten en invloed op elkaar hebben en zo diverse klachten kunnen veroorzaken. Door deze kennis te koppelen aan simpel uit te voeren oefeningen voor thuis kon ik zelfs mijn eigen behandelaar worden op momenten waarop dit nodig was.

Na afronding van het traject kwam ik tot de conclusie dat ik sinds de klachten begonnen nog nooit zo weinig last had gehad van de ergerlijke symptomen waarmee ik al jaren liep. Op momenten dat het toch weer de kop opsteekt kan ik zelf een aantal simpele oefeningen uitvoeren waarbij de pijn weer snel onder controle is. Kortom, ik kan Hekman & Kosters aan iedereen aanraden!”

D. Spannenburg

Aspecifieke pijnklachten, ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

”Ik had ongeveer maandelijks een heftige Migraine (2 dagen op bed). Na een paar behandelingen van Giacomo in 2013 is dit afgenomen naar ongeveer eens in de 2 jaar.

Ook heb ik ontdekt en geleerd hoe ik mijn migraines kan voorkomen, een opkomende migraine eerder te herkennen en weet ik nu goed hoe ik de oorzaken kan aanpakken en wat ik kan doen om de effecten te minimaliseren of zelfs te voorkomen.

De enkele keer dat ik nog een migraine krijg, is het minder heftig, en ben ik er meestal met een paar uurtjes weer vanaf en op de been.

Dit heeft mij heel erg geholpen en had ik 20 jaar eerder moeten ontdekken!
Ik kan Hekman & Kosters alleen maar aanbevelen!”

J. Verwij

Migraine, ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️