Behandeling van migraine

Met de Instant Pain Relief Methode™ bereiken we bij meer dan 80% van onze migraine cliënten zeer goede resultaten. Een meerderheid heeft 90-100% minder aanvallen en ervaart daarnaast ook veel minder last van gewone (spannings)hoofdpijnen en andere klachten als pijnlijk/stijve nek, schouder of rugspieren.

De Doelgroep

Onze doelgroep bestaat uit mensen die zo nu en dan tot zeer regelmatig migraine aanvallen hebben. Het kan een grote impact op het sociale en werkzame leven hebben. Vertellen aan de omgeving of werkgever wordt vaak niet gedaan vanwege angst voor  onbegrip of om niet “als last” te willen worden gezien.

 De gedachte is dat er niets aan te doen is, behalve dan migrainemedicijnen (die lang niet altijd goed helpen) en dat de aanvallen dan maar lijdzaam moeten worden ondergaan.

PIJN OF ANDERE SYMPTOMEN
TIJDENS OF NA EEN BEHANDELSESSIE

Tijdens: Het komt voor dat een cliënt bij aanvang van een behandelsessie al hoofdpijn en eventueel andere symptomen heeft. In 70% van de gevallen zijn deze symptomen aan het einde van zo’n sessie geheel weg en in 17% van de gevallen met meer dan de helft gereduceerd. Het is nog niet voorgekomen dat iemand aan het einde van een sessie meer pijn had dan aan het begin.

Na: Het kan voorkomen dat vlak na (dezelfde dag nog of een dag later) een behandelsessie alsnog pijn of een migraine optreedt. Dit gebeurt doorgaans aan het begin van een behandeltraject. Dat zal een irritatiereactie zijn die doorgaans niet veel langer dan een dag duurt.

 

Hoe lang duurt een behandeltraject

Het traject behelst gemiddeld zeven behandelsessies van ongeveer een uur. Deze sessies liggen meestal een week uit elkaar maar dat kan door omstandigheden afwijken naar meer dan een week. Eén van de redenen om dat te doen is te bekijken hoe lang een migraine aanval wegblijft als er even niet wordt behandeld. Sommige mensen hebben na een traject zo nu en dan een onderhoudsbehandeling nodig.

Geestelijke bijstand

Migraine heeft vaak een grote impact op het leven van mensen, zeker wanneer deze heel vaak optreedt. Het zorgt soms voor grote moeheid en de vraag waar je het allemaal nog voor doet. Mocht er behoefte zijn aan mentale begeleiding, dan kan de geestelijk verzorger van Hekman & Kosters u hierbij ondersteunen. Als u hier meer over wilt weten, neemt u dan contact met ons op.

 

Al zolang ik mij kan herinneren heb ik een hele hoge spierspanning in mijn nek en schouders. Als gevolg hiervan had ik vaak hoofdpijn en tintelingen in mijn armen en vingers. Ik kon ’s nachts niet op mijn zij liggen en zelfs bij het ‘bankhangen’ kreeg ik dove armen en vingers als ik niet helemaal rechtop zat. Jarenlang ben ik behandeld door fysiotherapeuten en masseurs tot homeopaten en podotherapeuten aan toe die met een scala aan technieken en instrumenten als dry-needling, deep tissue massages, oefeningen en middeltjes poogden de symptomen te verlichten.

De verlichting was echter vaak van korte duur en een duurzame oplossing leek niet mogelijk te zijn. In 2021 kwam ik terecht bij Hekman & Kosters, die aangaven met een innovatieve techniek aspecifieke pijnklachten te kunnen behandelen. Ik startte mijn traject hier met het invullen van een uitgebreide vragenlijst en in een intakegesprek werden alle aspecten van mijn pijnklachten belicht en uitgevraagd. Alleen deze benadering zorgde er al voor dat ik met een veilig en vertrouwd gevoel het traject inging.

Al na 2 à 3 behandelingen merkte ik een verschil in mijn nek en schouders, mijn mobiliteit werd beter en de aangedane gebieden soepeler en beweegbaarder. Ook trok de hoofdpijn wat minder vaak op en kon ik beter zitten en liggen zonder pijn en tintelingen. Dit effect werd na elke behandeling beter voelbaar.

Verder werd ik niet alleen fysiek behandeld, ik kreeg tijdens de sessies namelijk ook kleine lesjes in anatomie en uitgebreide uitleg over hoe de spierstructuren in elkaar zitten en invloed op elkaar hebben en zo diverse klachten kunnen veroorzaken. Door deze kennis te koppelen aan simpel uit te voeren oefeningen voor thuis kon ik zelfs mijn eigen behandelaar worden op momenten waarop dit nodig was.

Na afronding van het traject kwam ik tot de conclusie dat ik sinds de klachten begonnen nog nooit zo weinig last had gehad van de ergerlijke symptomen waarmee ik al jaren liep. Op momenten dat het toch weer de kop opsteekt kan ik zelf een aantal simpele oefeningen uitvoeren waarbij de pijn weer snel onder controle is. Kortom, ik kan Hekman & Kosters aan iedereen aanraden!

 

D. Spannenburg

Aspecifieke pijnklachten