Dé behandeling van Migraine in Almelo

Heeft u last van Migraine maar kan u nergens geholpen worden? Dan is dit misschien wel het moment om dé behandeling van Migraine in Almelo te gaan plannen. Want door ons eigen ontwikkelde IPR-Methode™ zorgt Hekman & Kosters er al enige tijd voor dat mensen met Migraine het leven weer op kunnen pakken. Wilt u nu ook geholpen worden? Meldt u dan direct aan voor een vrijblijvende intake en STOP! Migraine.

  • Uitgebreide voorselectie
  • Binnen 48 uur starten
  • Binnen 3 weken een prognose
  • Maximaal 10 wekelijkse behandelingen

De Doelgroep

Wij behandelen vooral mensen die gemiddeld 1x per week of vaker een aanval van migraine hebben, waarbij de diagnose migraine door een (huis)arts is gesteld en er geen ziektes of beschadigingen aan weefsel zijn vastgesteld die de migraines mogelijk veroorzaken. Uiteraard zijn mensen die minder vaak migraines hebben ook welkom.

PIJN OF ANDERE SYMPTOMEN
TIJDENS OF NA EEN BEHANDELSESSIE

Tijdens: Het komt voor dat een cliënt bij aanvang van een behandelsessie al hoofdpijn en eventueel andere symptomen heeft. In 70% van de gevallen zijn deze symptomen aan het einde van zo’n sessie geheel weg en in 17% van de gevallen met meer dan de helft gereduceerd. Het is nog niet voorgekomen dat iemand aan het einde van een sessie meer pijn had dan aan het begin.

Na: Het kan voorkomen dat vlak na (dezelfde dag nog of een dag later) een behandelsessie alsnog pijn of een migraine optreedt. Dit gebeurt doorgaans aan het begin van een behandeltraject. Dat zal een irritatiereactie zijn die doorgaans niet veel langer dan een dag duurt.

 

Hoelang duurt een behandeltraject

Het traject behelst maximaal tien behandelsessies van ongeveer een uur. Deze sessies liggen meestal een week uit elkaar maar dat kan door omstandigheden afwijken naar meer dan een week. Eén van de redenen om dat te doen is te bekijken hoe lang een migraine aanval wegblijft als er even niet wordt behandeld.

EFFECTIVITEIT

Sinds enige tijd passen we onze Instant Pain Relief MethodeTM ook toe op migraineklachten. Tot nog toe blijven migraine-aanvallen in 47% van de gevallen langdurig weg en in 35% van de gevallen is de frequentie gedaald met gemiddeld 70%.

Geestelijke bijstand

Migraine heeft vaak een grote impact op het leven van mensen, zeker wanneer deze heel vaak optreedt. Het zorgt soms voor grote moeheid en de vraag waar je het allemaal nog voor doet. Mocht er behoefte zijn aan mentale begeleiding, dan kan de geestelijk verzorger van Hekman & Kosters u hierbij ondersteunen. Als u hier meer over wilt weten, neemt u dan contact met ons op.

 

Al zolang ik mij kan herinneren heb ik een hele hoge spierspanning in mijn nek en schouders. Als gevolg hiervan had ik vaak hoofdpijn en tintelingen in mijn armen en vingers. Ik kon ’s nachts niet op mijn zij liggen en zelfs bij het ‘bankhangen’ kreeg ik dove armen en vingers als ik niet helemaal rechtop zat. Jarenlang ben ik behandeld door fysiotherapeuten en masseurs tot homeopaten en podotherapeuten aan toe die met een scala aan technieken en instrumenten als dry-needling, deep tissue massages, oefeningen en middeltjes poogden de symptomen te verlichten.

De verlichting was echter vaak van korte duur en een duurzame oplossing leek niet mogelijk te zijn. In 2021 kwam ik terecht bij Hekman & Kosters, die aangaven met een innovatieve techniek aspecifieke pijnklachten te kunnen behandelen. Ik startte mijn traject hier met het invullen van een uitgebreide vragenlijst en in een intakegesprek werden alle aspecten van mijn pijnklachten belicht en uitgevraagd. Alleen deze benadering zorgde er al voor dat ik met een veilig en vertrouwd gevoel het traject inging.

Al na 2 à 3 behandelingen merkte ik een verschil in mijn nek en schouders, mijn mobiliteit werd beter en de aangedane gebieden soepeler en beweegbaarder. Ook trok de hoofdpijn wat minder vaak op en kon ik beter zitten en liggen zonder pijn en tintelingen. Dit effect werd na elke behandeling beter voelbaar.

Verder werd ik niet alleen fysiek behandeld, ik kreeg tijdens de sessies namelijk ook kleine lesjes in anatomie en uitgebreide uitleg over hoe de spierstructuren in elkaar zitten en invloed op elkaar hebben en zo diverse klachten kunnen veroorzaken. Door deze kennis te koppelen aan simpel uit te voeren oefeningen voor thuis kon ik zelfs mijn eigen behandelaar worden op momenten waarop dit nodig was.

Na afronding van het traject kwam ik tot de conclusie dat ik sinds de klachten begonnen nog nooit zo weinig last had gehad van de ergerlijke symptomen waarmee ik al jaren liep. Op momenten dat het toch weer de kop opsteekt kan ik zelf een aantal simpele oefeningen uitvoeren waarbij de pijn weer snel onder controle is. Kortom, ik kan Hekman & Kosters aan iedereen aanraden!

 

D. Spannenburg

Aspecifieke pijnklachten