Je hebt letselschade, wat nu?

Bij letselschade is het aan te raden om zo snel mogelijk deskundig advies in te winnen over de mogelijke gevolgen en de juiste stappen die je kunt zetten, zelfs als de gevolgen aanvankelijk niet ernstig lijken. Het is helaas nogal eens het geval dat de mogelijke gevolgen op de lange termijn worden onderschat. Bij Hekman & Kosters kun je rekenen op deskundige ondersteuning op de volgende gebieden:

 • Multidisciplinaire aanpak
 • Behandeling van pijnklachten bij SOLK
 • Behandeling van psychische klachten
 • Behandeling van cognitieve klachten
 • Advisering over houding en bewegen
 • Advisering bij keuze juridische ondersteuning
 • Ondersteuning en ontzorging
 • Gesprekken met ervaringsdeskundige
 • Multidisciplinair nazorg traject
 • GRATIS EN VRIJBLIJVEND INTAKE MET ONDERZOEK – DIRECT MERKBARE EFFECTEN!

   

   

Uniek Letselschade CONCEPT

Wij helpen je zoveel mogelijk bij het zoeken, communiceren en afstemmen met verschillende partijen zoals; juristen, advocaten, zorgverleners, arbeidsdeskundigen en verzekeraars. Wij vormen 1 aanspreekpunt waar je bij terecht kan met vragen en problemen en nemen waar dat kan, zoveel mogelijk werk uit handen. Verder bieden wij een multi-disciplinaire aanpak waarbij we, naast er mee leren omgaan, gericht lichamelijke pijnklachten, psychische en cognitieve klachten behandelen. Na het behandeltraject is er ruimte voor nazorg zodat je er ook dan niet alleen voor staat.

Multidisciplinaire aanpak

Een multidisciplinaire behandeling is een manier van samenwerken waarbij specialisten uit verschillende vakgebieden samen de zorg en behandeling voor iemand verzorgen. Hierdoor krijgt iemand de best mogelijke behandeling door gebruik te maken van de kennis en ervaring van elke specialist.

Ons team dat zich voornamelijk richt op letselschade bestaat uit een groep specialisten, waaronder een pijnbehandelaar, twee toegepaste psychologen, een ervaringsdeskundige en een Cogmed coach. Samen met jou bepalen we de behoeften en werken nauw samen om ervoor te zorgen dat alle aspecten van de gezondheid in aanmerking worden genomen. Dit resulteert in een effectieve en efficiënte behandeling. Indien nodig schakelen wij voor andere disciplines onze samenwerkingspartners in.

Solk bij letselschade

Somatische Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten (SOLK) of Aspecifieke pijnklachten zijn fysieke symptomen die niet verkaard kunnen worden door bekende medische aandoeningen. Dit kan bijvoorbeeld pijn, vermoeidheid, hoofdpijn of andere ‘vage’ klachten omvatten en heeft vaak een negatieve impact op de kwaliteit van leven. Ondanks dat er geen duidelijke oorzaak is, zijn deze klachten wel echt en kunnen ze ingrijpend zijn. In de praktijk wordt vaak gezegd dat er niets aan te doen is en krijgen mensen pijnstillers voorgeschreven. Behandeling bestaat voornamelijk uit ‘ermee leren omgaan’ en ‘de belastbaarheid vergroten’. Met het laatste wordt meestal bedoeld; spierkracht en uithoudingsvermogen verbeteren. Wij hebben een methode ontwikkeld om de fysieke klachten rechtstreeks te behandelen.

mentale klachten 

Na het krijgen van een ongeval kun je verschillende psychische klachten ontwikkelen. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende die wij in ons behandelcentrum tegenkomen:
 

  1. 1. Posttraumatische stressstoornis (PTSS): Dit is een aandoening die kan optreden na een traumatische gebeurtenis. Symptomen van PTSS kunnen zijn: herbelevingen van de gebeurtenis, vermijding van situaties die de herinneringen oproepen, negatieve veranderingen in stemming en cognitie en verhoogde prikkelbaarheid.
  1. 2. Angststoornissen: Mensen die een ongeval hebben gehad kunnen last krijgen van angststoornissen, zoals paniekstoornis of gegeneraliseerde angststoornis.
  1. 3. Depressie: Na een ongeval kan iemand depressieve symptomen ontwikkelen, zoals verlies van interesse in activiteiten, slaapproblemen en gevoelens van hopeloosheid.
  1. 4. Aanpassingsstoornis: Een aanpassingsstoornis kan optreden wanneer iemand moeite heeft om zich aan te passen aan de veranderingen die een ongeval heeft veroorzaakt. Symptomen kunnen zijn: angst, depressie en problemen met de dagelijkse activiteiten.

Het is belangrijk om te onthouden dat niet iedereen die een ongeval heeft meegemaakt, psychische klachten ontwikkelt. Sommige mensen zijn veerkrachtiger dan anderen en kunnen de gebeurtenis goed verwerken. Maar als je merkt dat je na een ongeval psychische klachten ontwikkelt, is het belangrijk om professionele hulp te zoeken.

 

‘’Twee jaar geleden ben ik van achteren aangereden in mijn auto. In eerste instantie leek het allemaal wel mee te vallen, ik had wat pijn in mijn nek en een stijf gevoel in mijn schouders en rug en dacht dat gaat vanzelf wel over. Het ging alleen niet over en na verloop van tijd werden de klachten alsmaar erger. Ik kreeg steeds meer pijn in mijn nek en schouders, hoofdpijn en ook last van tintelingen en verdoofd gevoel in mijn armen en handen. Mijn rug ging ook steeds meer zeer doen en soms straalde dat uit naar mijn benen. Uiteindelijk moest ik stoppen met werken en op een gegeven moment ging de verzekeraar ook ineens moeilijk doen over van alles en nog wat. Ik regelde alles zelf en werd er doodmoe van. Achteraf had ik beter meteen na het ongeluk advies kunnen inwinnen over de mogelijke financiële, juridische en gezondheidsgevolgen want dat heb ik erg onderschat.

Voor de pijnklachten heb ik van alles geprobeerd, fysio, dry needling, oefentherapie maar niks hielp. Op een gegeven moment werd er gezegd dat het waarschijnlijk “tussen de oren zat ” en heb ik psychotherapie gehad en een soort van fitness om “mijn belastbaarheid te verhogen”. Maar de pijnklachten gingen niet weg!

Pas na lange tijd kwam ik terecht bij Hekman & Kosters. Een specialist in het behandelen van pijnklachten na een ongeval. Hun behandeling heeft mij heel veel gebracht want ik heb nauwelijks nog pijn en met een aangeleerde oefening kan ik die steeds makkelijk en snel weer weg krijgen. Zij hebben mij ook geholpen met het vinden van een advocaat die voor mij uiteindelijk een goede schadevergoeding hebben geregeld. Ook heb ik alle gemaakte kosten terug gekregen. Bij Hekman & Kosters had ik een fijn centraal aanspreekpunt, zij regelden vrijwel alles voor mij en hadden nauw contact met mijn advocaat. Zo hoefde ik zelf niet meer zoveel te doen behalve mij te richten op mijn herstel. Ik kan het iedereen aanraden!’’

L. van Rijn

Pijnklachten na een ongeval, ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

houding en bewegen

Bij letselschade kunnen pijnklachten versterkt of verminderd worden door de houding en bewegingen van het lichaam. Een verkeerde houding of beweging kan spanning op spieren, gewrichten, zenuwen en bloedvaten veroorzaken, waardoor pijn toeneemt. Het is daarom belangrijk om te leren hoe je een goede houding kunt aannemen en bewegingen kunt uitvoeren op een manier die de pijn verminderen. Wij hebben een methode ontwikkeld die door middel van bepaalde oefeningen directe verbetering moet bieden. Deze oefeningen zijn kortdurend en kunnen meestal op de plek waar je bent worden uitgevoerd. Ook geven wij advies over een juiste houding en beweging van diverse werkzaamheden, sportoefeningen of privé activiteiten. Kortom, door te werken aan een goede houding en bewegen, kun je de kwaliteit van leven verbeteren na een ongeval.

juridische ondersteuning

Als je na een ongeval pijnklachten, materiële of ander soort schade hebt, is juridische ondersteuning onmisbaar. Het is namelijk lastig om na zo’n gebeurtenis de juiste stappen te zetten om compensatie en vergoeding voor eventuele (letsel)schade te krijgen.

Een ervaren advocaat of een juridische professional kan je helpen door de omstandigheden van het ongeluk te beoordelen en de verantwoordelijkheid van de betrokken partijen vast te stellen. Ook kunnen zij assisteren bij het verkrijgen van medische verklaringen en het opstellen van een claim, wat nodig is om een rechtvaardige vergoeding voor het letsel en de pijn te krijgen.

Bovendien kunnen juridische professionals helpen bij het oplossen van eventuele conflicten en het nemen van juridische stappen als de verzekeraar weigert om een redelijke vergoeding te betalen. Ze kennen de wet en kunnen je hierdoor bijstaan in de juridische procedures en zorgen voor een goede afhandeling van de letselschade zaak.

Als daar behoefte aan is, helpen wij je bij het vinden van de juiste jurist of advocaat en blijven daarmee communiceren en afstemmen.

ondersteuning en ontzorging

 

Een letselschade zaak kan moeilijk, stressvol en overweldigend zijn. Er zijn verschillende organisaties die veel van je kunnen vragen. Zonder klachten is dit al een hele klus laat staan als je last hebt van pijn, vermoeidheid of concentratieproblemen. Wij kunnen je hierbij ondersteunen, ontzorgen en helpen de regie te blijven behouden. Het is van belang dat jij voldoende energie overhoudt om zoveel mogelijk te kunnen richten op je herstel. Je staat er bij ons niet alleen voor.

”Twee jaar na mijn auto ongeluk ben ik bij Hekman & Kosters in behandeling gekomen. Voordat ik hier kwam heb ik 2 jaar lang fysiotherapie gehad en maandelijks door een manueel therapeut gezien en behandeld, dit zorgde ervoor dat ik even van de pijn verlost was maar het kwam altijd weer terug. Toen ik hier kwam had ik eindelijk het gevoel dat mijn klachten begrepen werden en werd het ook duidelijk dat het niet allemaal ‘tussen mijn oren zat’, zoals ik vaker gehoord heb.

De afgelopen jaren ging het op veel vlakken minder, zo ben ik weer een opleiding gaan doen richting de kant van begeleiden omdat de zorg veel te zwaar werd. De behandelingen zijn echt positief uitgepakt, mijn klachten zijn zo goed als weg en de klachten die er nog zijn kan ik zo goed als onder controle houden met oefeningen die ik meegekregen heb.

Mocht je soortgelijke klachten hebben zou ik zeggen, geef Hekman & Kosters een kans en je zal positief verrast worden!”

E. Boertje

Pijnklachten na een ongeval, ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

cognitieve problemen

Na een ongeval kunnen cognitieve klachten ontstaan. In ons behandelcentrum zijn de meeste voorkomende klachten vergeetachtigheid en concentratie. Deze cognitieve klachten kunnen verminderen als de fysieke pijnklachten ook verminderen. In sommige gevallen worden deze cognitieve klachten niet beter maar blijven stabiel of worden zelfs erger. Deze problemen zijn dan goed te behandelen doormiddel van Cogmed Werkgeheugentraining. Cogmed is gebaseerd op het begrip ‘neuroplasticiteit’ – het vermogen van het brein zich te herstructureren en aan te passen aan de eisen van de omgeving. Met Cogmed is het mogelijk om het werkgeheugen te verbeteren. Dit gebeurt digitaal, waarbij je onder supervisie van een Cogmed coach zelfstandig allerlei oefeningen uitvoert. 

ervaringsdeskundige

Gesprekken met ervaringsdeskundigen kunnen waardevol zijn voor wanneer je in een letselschadetraject zit. Zij begrijpen de situatie door eigen ervaring en kunnen informatie en advies geven. Dit kan je helpen om de situatie beter te begrijpen en beter met pijnklachten om te gaan. Zij geven ook inzicht in juridische aspecten en de beste manier om deze aan te pakken. Gesprekken met ervaringsdeskundigen zijn dus een enorme steun op weg naar herstel en rechtvaardigheid.

Nazorg traject

Ons multidisciplinaire nazorgtraject richt zich specifiek op de fase na het normale behandeltraject. Het doel is om je te ondersteunen bij de aanpassing aan het leven na het letselschadetraject, de kwaliteit van leven te verbeteren en een terugvalbasis te zijn bij terugkerende klachten.

Door middel van regelmatige evaluaties en aanpassingen in het behandelplan, wordt je begeleidt bij het vinden van de juiste balans tussen inspanning en rust. Het team zal ook helpen bij het aanpakken van emotionele uitdagingen, zoals depressie en angst, en bij het vinden van praktische oplossingen voor dagelijkse activiteiten die door de letselschade moeilijker zijn geworden.

 

gratis en vrijblijvend onderzoek

Wij hopen dat jij een goed beeld hebt kunnen krijgen bij wat ons behandelcentrum jou te bieden heeft.
Heb je nog vragen? Dan kun je gebruik maken van onze chat functie, rechtsonder deze pagina!
Ben jij overtuigd en wil je gebruik maken van ons gratis en vrijblijvend onderzoek?
Dan kun je een afspraak inplannen via de onderstaande button.
Hopelijk zien of spreken wij je snel!